Hoe helpt emotionele intelligentie je sterker in het leven te staan?

Een inspirerende lezing van Elke Keersmaekers op dinsdag 19 oktober 20 u in De Kleine Johannes


Er is meer nodig in het leven dan wat we op school leren. Helaas vernauwen we intelligentie te vaak tot het puur cognitieve: goed kunnen onthouden, verbanden kunnen leggen, een scherp wiskundig inzicht... Allemaal belangrijke vaardigheden, maar als je gelukkig én succesvol in het leven wilt staan, heb je meer nodig dan dat.

Elke Keersmaekers vond dat er nogal weinig aandacht wordt besteed aan deze zogenaamde soft skills en besloot er wat aan te doen. Ze richtte op haar middelbare school een keuzevak 'Emotionele intelligentie' in. En met succes: het vak is semester na semester helemaal volzet en haar initiatief vindt stilaan ingang in andere scholen. Na de laatste stuiptrekkingen van de coronapandemie hebben we meer dan ooit nood aan life skills, vaardigheden in emotionele intelligentie, om de draad van het leven terug op te nemen.

In deze inspirerende lezing zet Elke Keersmaekers de verschillende bouwstenen van emotionele intelligentie op een rij en koppelt deze aan concrete tips en oefeningen. Zo kun je samen met je tiener aan de slag om zijn of haar veerkracht te versterken.

Elke Keersmaekers en boekhandel De kleine Johannes nodigen u van harte uit op de lezing over Emotionele intelligentie voor jongeren op dinsdag 19 oktober 20 u in De Kleine Johannes

Mogen we u vriendelijk vragen uw aanwezigheid te bevestigen via info@de-kleine-johannes.be .

Ben je ook geïnteresseerd in het boek? Klik op de tekening!