Samen boeken

Jarenlang telde Leuven twee gespecialiseerde kinder -en jeugdboekhandels: De Kleine Johannes én Duimelot (het vroegere Infodok/Davidsfonds).

Sinds de zomer van 2014 zijn beide boekhandels gebundeld in één grote, mooie kinderboekhandel.

We hebben niet alleen de boeken maar ook de kennis en de passie van beide boekhandels bij elkaar gebracht.

Hierdoor kunnen we meer dan ooit een stevige service bieden aan de grote en kleine lezers, ouders, scholen en bibliotheken.


Boeken op wielen  

Ons concept van boekenbeurzen is de resultante van opmerkingen en wensen van de organiserende scholen en hun oudercomités. In feite was het een proces van vereenvoudiging en zoeken naar meer gemak. Deze evolutie gaat verder. 

Niet alle formules zijn geschikt voor alle scholen. Met één van de formules die we hebben uitgewerkt, kunnen we uw school zeker helpen om een boekenbeurs te organiseren en aandacht voor lezen en boeken te genereren. Momenteel hebben we 4 boekenbeursformules.

Geïnformatiseerde kassa en betaalautomaat

Het kassasysteem van de boekhandel gebruiken we ook op de boekenbeurzen. De deelnemers krijgen van ons een PC met geïnformatiseerde kassa en een scanner. Omdat mensen meestal betalen met een bankkaart, zorgen we ook voor een betaalautomaat voor bank -en kredietkaarten. Zo verlopen de afrekeningen snel en vlot. Op het einde van de beurs weten wij met één druk op de knop welke boeken verkocht zijn en hoe hoog de omzet is (zowel contant als via  betaalkaart).

De selectie

De Kleine Johannes is één van de weinige totaal onafhankelijke kinderboekhandels in Vlaanderen. De band met de Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen is intens en constructief. Deze goede samenwerking gebruiken we ook om een boekenbeurs succesvol te maken.   

Samen met de organisatoren selecteren onze vakbekwame boekhandelaren een mooi, breed aanbod. Gekeken wordt hoe groot de school is, welke leeftijd de kinderen hebben. Naast de gewilde titels van het moment, gaan de boekhandelaren ook na welke boeken besproken zijn en welke auteurs eventueel op de boekenbeurs voorlezen of signeren.  

Zo wordt een boekenbeurs een mooie mix van populaire bestsellers (Leven van een loser, De waanzinnige boomhut, Kaatje en Karel, …), onverwoestbare klassiekers (Pluk van de Petteflet, Roald Dahl, Astrid Lindgren, …) en verrassende pareltjes voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast zorgen we ook voor non-fictie, knutselboeken, luisterboeken.   

Zijn sommige boeken populairder dan verwacht dan kunnen de ouders de boeken bijbestellen via de webpagina van de schoolboekenbeurs en voeren we de nabestellingen naadloos uit tegen dezelfde boekenbeursvoorwaarden.

Wenst u meer informatie?

www.de-kleine-johannes