Dit zijn geen aardige mensen

twee vermoorde zwarte jongens, een groep verdachte witte boeren, het proces dat een Zuid-Afrikaanse stad verscheurt

EAN:  9789463820714
Publicatiedatum:   25-08-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  320

  Beschikbaar

Het verhaal van een moord en een rechtbankdrama. Op weergaloze wijze onderzoekt Andrew Harding de impact van een moment van collectieve barbaarsheid op een fragiele gemeenschap in Zuid-Afrika.

‘Kijk wat die rothonden ze hebben aangedaan, mompelde iemand. Niemand noemde het touw, of de moersleutel, of het geweer, of het mes, of de stok, of de zweep, of de laarzen met bloed eraan. Eigenlijk zei niemand veel. Het leek eenvoudiger zo.’

Op een warme avond in 2016 verzamelt zich een groep van veertig mannen in de hoek van een stoffig veld op een boerderij buiten Parys, in de Vrijstaat. Sommigen zijn woedend. Anderen zien de hele gebeurtenis meer als een grap, een spel. Maar de gebeurtenissen van de uren daarna zullen ze allemaal nog lang blijven achtervolgen. Ze zullen families uit elkaar scheuren en leiden tot zelfmoordpogingen, inzinkingen, echtscheiding, faillissement, ernstige bedreigingen en onvergeeflijk verraad.

Dit zijn geen aardige mensen is het verhaal van die nacht, en van wat er daarna gebeurde. Het is het verhaal van een moord, een rechtbankdrama, een diepgaand onderzoek naar collectieve schuld en individuele gerechtigheid, en een meeslepende literaire thriller. Op weergaloze wijze onderzoekt Andrew Harding de impact van een moment van collectieve barbaarsheid op een fragiele gemeenschap.

Als een hele gemeenschap terecht wordt gesteld, wie betaalt dan de prijs?

  EAN: 9789463820714
  Auteur: 
  Uitgever: Pelckmans
  Publicatiedatum:   25-08-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 135 mm
  Gewicht: 394 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Bladzijden: 320