Elixir d'Anvers

Tanguy Ottomer


meerdere talen | 03-11-2022 | 192 pagina's

9789460583261

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,95

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar




Tekst achterflap

Authenticiteit, ambachtelijkheid, traditie en topkwaliteit: dit zijn de belangrijkste troeven en waarden van Elixir d'Anvers. De goudgele kruidenlikeur uit Antwerpen wordt nog altijd volgens hetzelfde recept gestookt als in 1863, het jaar waarin François-Xavier de Beukelaer volgens de overlevering de laatste hand legde aan zijn heerlijke uitvinding.  

In dit salontafelboek neemt beroeps-Antwerpenaar Tanguy Ottomer je mee naar de stokerij: naar de productiehal waar Elixir d’Anvers gedistilleerd wordt, en naar de bedrijfsarchieven waar een kleurrijke en indrukwekkende verzameling  historisch promotiemateriaal bewaard wordt. De geschiedenis van de stichtende familie de Beukelaer is er tastbaar. 

Vandaag is het bedrijf in al zijn nostalgische pracht in handen van de familie Nolet de Brauwere, die streng waakt over de kwaliteit van het product, en tegelijk het merk en het bedrijf  klaarstoomt voor een mooie toekomst. Dat die er veelbelovend uitziet, blijkt duidelijk uit de getuigenissen en de recepten van Elixir d’Anvers-fans uit de wereld van de gastronomie: chocolatiers Erik Goossens en Dominique Persoone, cocktailcreator Beka Gogeshvili en chef Seppe Nobels.

Beschrijving

Authenticiteit, ambachtelijkheid, traditie en topkwaliteit: dit zijn de belangrijkste troeven en waarden van Elixir d'Anvers. De goudgele kruidenlikeur uit Antwerpen wordt nog altijd volgens hetzelfde recept gestookt als in 1863, het jaar waarin François-Xavier de Beukelaer volgens de overlevering de laatste hand legde aan zijn heerlijke uitvinding.  

In dit salontafelboek neemt beroeps-Antwerpenaar Tanguy Ottomer je mee naar de stokerij: naar de productiehal waar Elixir d’Anvers gedistilleerd wordt, en naar de bedrijfsarchieven waar een kleurrijke en indrukwekkende verzameling  historisch promotiemateriaal bewaard wordt. De geschiedenis van de stichtende familie de Beukelaer is er tastbaar. 

Vandaag is het bedrijf in al zijn nostalgische pracht in handen van de familie Nolet de Brauwere, die streng waakt over de kwaliteit van het product, en tegelijk het merk en het bedrijf  klaarstoomt voor een mooie toekomst. Dat die er veelbelovend uitziet, blijkt duidelijk uit de getuigenissen en de recepten van Elixir d’Anvers-fans uit de wereld van de gastronomie: chocolatiers Erik Goossens en Dominique Persoone, cocktailcreator Beka Gogeshvili en chef Seppe Nobels.

Details

EAN :9789460583261
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Luster
Publicatie datum :  03-11-2022
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : meerdere talen
Hoogte :296 mm
Breedte :233 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :1183 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192
Keywords :  likeur