Noordpool/Zuidpool

op expeditie naar de extremen van onze planeet

EAN:  9789025774851
Publicatiedatum:   07-01-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Bladzijden:  64

  Bestelbaar

Voor een expeditie naar de Noord- of Zuidpool heb je echt geen thermokleding nodig. Met het schitterend geïllustreerde omkeerboek 'Noordpool/Zuidpool', vol weetjes over de arctis en de antarctis, reis je gewoon vanuit je eigen huis naar de koudste, meest woeste en misschien wel mooiste plekken op aarde. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Aan de ene kant van 'Noordpool/Zuidpool' leer je van alles over ijsberen, ijsbergen, zeehonden en zeevogelsteden. Welke dieren wonen er denk je nog meer op de Noordpool? Welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de ijskappen en de dieren? Hoe ziet het leven hier er eigenlijk uit voor de mens? En wist je dat er op de Noordpool ook testlocaties zijn voor raketlanceringen?

Keer je het boek om, dan ben je voor je het weet op de Zuidpool, op het continent Antarctica. Daar is het zo mogelijk nog kouder. Antarctica is de thuisbasis van de pinguïn, maar je kunt er ook een orka tegenkomen, of een albatros. En mensen. Er woont weliswaar niemand permanent op de Zuidpool, maar er werken wel een heleboel onderzoekers. En een van de onderzoeksstations heeft zelfs een eigen golfbaan!

De Britse auteur Michael Bright maakt natuurprogramma's voor de BBC en schreef al meer dan 100 boeken, vaak over de natuur. 'Noordpool/Zuidpool' is bij uitstek een boek om lekker een middag mee op de bank te kruipen. Vergeet je dekentje niet!

  EAN: 9789025774851
  Auteur: 
  Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
  Publicatiedatum:   07-01-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 303 mm
  Breedte: 242 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 606 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Bladzijden: 64
  Trefwoorden:   zuidpool;noordpool