Briefjes voor Pelle


Nederlands | 24-09-2020 | 240 pagina's

9789024589944

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 16,99

  In winkelwagentje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Geestig, hartverwarmend en ontroerend jeugdboek van Marlies Slegers.

Tekst achterflap

Briefjes voor Pelle van Marlies Slegers (bekend van Onder mijn huid, Verdrinken en Backpack) is het hartverwarmende verhaal over een 12-jarige jongen die met humor en op geheel eigen wijze de dood van zijn vader leert accepteren.


Pelle is hoogbegaafd en weet alles. Als hij te veel verdriet voelt, somt hij graag feiten op in zijn hoofd. Dat mieren een vlot kunnen bouwen om een overstroming te overleven. Dat er een naam bestaat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken. Dat soort dingen.


Op een dag, een jaar na het overlijden van zijn vader, krijgt Pelle een schoenendoos die gevuld met is grotere en kleinere briefjes en ingepakte voorwerpen. Op de briefjes staan opdrachten. Pelle is vastbesloten alles uit te voeren. Niet alleen raakt hij daardoor in grappige en bijzondere situaties verzeild, ook komen er nieuwe mensen in zijn leven die ervoor zorgen dat hij en zijn moeder het leven weer zachtjes durven te omarmen.


Briefjes voor Pelle is een troostrijk verhaal, geschreven in een toegankelijke en prettige schrijfstijl. Met sfeervolle, full colour geïllustreerde schutbladen van illustrator Linde Faas.

Details

EAN :9789024589944
Auteur: 
Uitgever :Luitingh-Sijthoff
Publicatiedatum :  24-09-2020
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :144 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :405 gr
Voorraad : Bestelbaar
Bladzijden :240
Trefwoorden :  hoogbegaafde kinderen;rouwproces