Hartklop Boek.ZA


Bestel via deze webshop de titels uit Hartklop Boek.ZA- en combineer onze lekkere wijn met de literaire sfeer van Zuid-Afrika.

Ben je lid van Hartklop? Dan krijg je een korting van 10% op deze titels als je in de boekhandel de boeken ophaalt en betaalt.

Wanneer je dus je bestelling afhandelt in de webshop, vermeld je "Hartklop" in de mededeling en kies je "afhalen in de boekhandel".


HARTKLOP WINTERBOEKENTIPS

Voor al wie van geschiedenis en actualiteit houdt 

Alle problemen begonnen met Van Riebeeck

Niels Posthumus

<<<<< (klik op de cover)

Inhoud


U moet niet vergeten dat een man met de naam Jan van Riebeeck hier op 6 april 1652 arriveerde; en dat dit het begin was van alle problemen in het land.' Dat zei Jacob Zuma, de toenmalige president van Zuid-Afrika, in 2015 op een bijeenkomst van zijn regeringspartij ANC. De uitspraak vormt voor correspondent Niels Posthumus het begin van een uitdagende zoektocht. Markeerde de aankomst van de Nederlander Van Riebeeck inderdaad het begin van veel huidige problemen in Zuid-Afrika? Hoe stak de Nederlandse kolonisatie van Zuid-Afrika eigenlijk in elkaar? En waarom weten Nederlanders zo weinig van dit stukje van hun eigen geschiedenis? 
In Voertaal schreef Ingrid Glorie een uitvoerige recensie van dit boek:  Een boek dat alles heeft

*****

Voor al wie van true crime houdt maar tegelijk ook een scherpzinnige maatschappijanalyse waardeert. 

Dit zijn geen aardige mensen

Andrew Harding

<<<<< (klik op de cover)

Inhoud

Recensie te lezen in de Groene Amsterdammer.

******

Voor elke literatuurliefhebber

De Belofte

Damian Galgut,

<<<<< (klik op de cover)

Inhoud

Een meesterlijke familiegeschiedenis tegen de achtergrond van het veranderende Zuid-Afrika Kort voor haar overlijden dwingt Amor Swarts moeder haar man een belofte af. Het jonge meisje is daarvan een stille getuige: hun zwarte hulp, Salomé, zal haar eigen huis krijgen, als dank voor jarenlange trouwe dienst. Amors vader heeft echter zijn eigen prioriteiten en de belofte wordt niet ingelost. Na zijn dood ontstaan nieuwe kansen, maar Amors broer en zus gaan hun eigen weg en blijven zich verzetten: Anton is lafhartig en maakt geen keuzes, Astrid is gefocust op haar eigen gewin. Amor blijft achter met een sluimerend schuldgevoel. Kan zij nog iets uitrichten of is het daarvoor te laat? 

Recensie  te lezen in De Groene Amsterdammer