Het contact is anders, de passie blijft!

De deuren van Boekhandel De Kleine Johannes zijn terug open. Je bent van harte welkom.  

Sinds maandag 11 mei zijn de gewone openingsuren van kracht en zijn we weer doorlopend open van 10u tot 18u. Veilig winkelen komt op de eerste plaats. Extra ruimte, contactloos betalen en zelf scannen van de je boeken garanderen dat dit vlekkeloos kan.

Verzenden en leveren

Omdat afstand houden nog steeds noodzakelijk is, blijft onze verzendservice actief. Speciaal voor de grootouders -de liefdevolle kern van onze kinderboekhandel- hebben we de OBBA-formule: we adviseren grootouders en verzenden de gekozen boeken naar hun kleinkinderen. Voor hen gelden onze speciale tarieven: gratis levering vanaf 30 euro.

Gewone bestellingen of adviespakketten (waarbij onze deskundige Els zelf een pakket samenstelt) kunnen uiteraard ook maar dan vragen we om voor 40 euro aan te kopen als je gratis beleverd wilt worden.

Kortom, de instrumenten die we creëerden tijdens de lockdown, behouden we nu de boekhandel terug open is.


Oma & opa Boeken-Brug-Actie

Hoe werkt  onze OBBA-formule?


  1. Je stuurt een email naar info@de-kleine-johannes.be met de leeftijd, geslacht, interesse en nog wat karakteristieken van je kleinkinderen
  2. Je vermeldt hoeveel boeken je per kleinkind wenst (of het bedrag dat je wilt besteden) + het adres waar we het naar toe moeten zenden + je telefoonnummer
  3. onze Els (één van grootste specialisten in het Vlaamse kinderboekenvak) kiest dan een aantal titels. Indien je dat wenst, kan ze met je overleggen per mail of per telefoon.
  4. Als je akkoord gaat met haar selectie, betaal je via overschrijving  
  • Bij de boeken van kleuters en peuters voegen we ook een poster en bij iedereen een kaartje met de groeten van de grootouders.
  • Alle verzendingen vanaf 30 euro voeren we gratis uit. (Als je geen grootouder bent, kan je uiteraard ook gebruik maken van deze dienst maar dan zouden het heel erg waarderen dat je koopt voor minsten 40 euro/zending om de verzendingskosten terug te winnen).

Mochten je kleinkinderen het boek toch hebben, dan kunnen ze dit boek ruilen voor een ander in de boekhandel.

De gegevens die u ons verstrekt zullen we met de wettelijk verplichte vertrouwelijkheid behandelen.

Onze gegevens:

info@de-kleine-johannes.be
016/23 78 45


De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder


Bestel de gesigneerde 'Claes 'Van de hemel in de hel' van Jo Claes

De Kleine Johannes denkt niet alleen aan de kinderen. Ook aan de mama's en papa's. Zo kan je voor 21,99 euro (+ verzendkost van 4 euro)  via joclaes@de-kleine-johannes.be een gesigneerd exemplaar bestellen van Jo Claes' allernieuwste misdaadroman "Van de hemel in de hel".  Verder naar de website