Het verhaal van Mascopiro


Start: vrijdag 05 januari 2018(14:00u)
Einde: vrijdag 05 januari 2018(15:30u)

‘Het verhaal van Mascopiro’ is een boek dat geschreven werd door jeugdauteur Marc de Bel. Hij baseerde zich hiervoor op de verhalen van Peruaanse en Vlaamse senioren over hun veranderende band met het bos. Aan de hand van dit boek willen we kinderen en de generatie van hun grootouders meer stil laten staan bij de betekenis van bos en natuur in het dagelijks leven van vroeger en nu, hier en in het Zuiden, en hen een respectvollere en solidaire houding aan te laten nemen.

Bos+ brengt ‘Het verhaal van Mascopiro’ tot leven in onze boekhandel. Jong en oud delen hun bosverhalen en ontdekken en proeven bijzonderheden uit het Amazonewoud in de boskoffer.
Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 en hun (groot)ouders

Inschrijven kan
telefonisch 09/264 90 57
via de website van Bos+ www.hetverhaalvanmascopiro.be
of via info@de-kleine-johannes.be.

De toegang is gratis.

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder