Imagine Mosul


Start: woensdag 11 december 2019(20:30u)
Einde: woensdag 11 december 2019(21:30u)

In deze lezing , annex boekpresentatie, vertelt Rudi Vranckx hoe hij in Mosul tussen gruwel en vernieling een aantal mensen ontdekt die hun hoop op een betere toekomst levend wisten te houden. Tussen de brokstukken van wat ooit een muziekschool was, klinkt gitaarmuziek en wordt gezongen ‘Imagine all the people, living life in peace’. Hij maakte rond deze bijzondere, moedige mensen een documentaire en een graphic novel. In het boek vertellen Rudi en Caryl in woord en beeld hoe deze muzikanten ondanks het gevaar en de voortdurende dreigementen niet alleen hun instrumenten, maar ook de muziek in hun hoofd wisten te bewaren. Een ode aan de muzikanten van Mosul.

De spreker:
Rudi Vrankx is van opleiding een historicus. In 1988 ging hij in de VRT aan de slag als journalist, eerst op de radio, nadien op de televisie. Meer dan 30 jaar volgde hij - dikwijls op het terrein zelf -internationale conflicten.  Met verschillende ophefmakende reportages maakte hij zijn reputatie van doortastende journalist waar. Sinds 2008 heeft Rudi op Canvas een eigen programma “Vranckx”.
&
De illustrator:
Caryl Strzelecki is een Belgische illustrator, striptekenaar, reclametekenaar en cartoonist met een Poolse vader en een Nederlandse moeder. Als illustrator van kinderboeken is hij vooral bekend van het Bajka-kwartet, dat hij samen met de schrijver Leander Hanssen maakte. Daarnaast hield hij zich een tijdlang intensief bezig met wat hij "graphic poems" noemde, nl. geïllustreerde impressies van de gedichten van Charles Bukowski.
In 2013 verscheen "De gierenclub", een striproman in.samenwerking.met Rudi Vranckx. Ook in 2016 verscheen er een strip in samenwerking met Rudi Vranckx "Verloren", met waargebeurde vluchtelingenverhalen.

De drank:
In de traditie van het Leesgenotschap beginnen en eindigen we met een paar glazen uitstekende wijn.

Het boek:
Imagine Mosul
Auteur: Rudi Vranckx
Illustrator: Caryl Strzelecki
Prijs 22,50 euro

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder