Vluchteling uit Mechelen


Start: woensdag 13 februari 2019(20:30u)
Einde: woensdag 13 februari 2019(21:30u)

Woensdag 13 februari 2019
Het leesgenotschap “Verboden onder de 18” presenteert

Vluchteling uit Mechelen
Lezing en boekpresentatie

De auteur
Carine Sarvaas is een Nederlandse schrijfster. Ze studeerde in Leiden politieke wetenschappen, huwde met een Nederlandse diplomaat en leeft tegenwoordig in het zuiden van Frankrijk. In 2017 verscheen bij uitgeverij Aspekt haar historische roman “De dochers van Magaretha Johanna Pan, het zwijgen verwoord”.

De lezing
Toen haar uitgeverij Carine na het verschijnen van haar eerste boek, vroeg om opnieuw een historisch boek te schrijven, verschafte de familiegeschiedenis van haar echtgenoot haar de nodige inspiratie. Diens voorvader, Nicolaas du Marchie, was rond 1550 jurist president van de Grote Raad in Mechelen. In de 2de helft van de 16de eeuw vluchtte deze invloedrijke familie naar Bergen op Zoom. In dit boek schetst Carine Sarvaas een mooi beeld van de familie, de vlucht maar ook van het reilen en zeilen in het 16de-eeuwse Mechelen, hofstad van Margaretha van Bourgondië.

De drank
Zoals de traditie wilt, drinken we gezellig een glas wijn, bier of water voor en na de lezing.

De muziek
Onze huismuzikant Simon Shrimpton-Smith brengt wat rust met aangepaste muziek.

Het boek
Vluchteling uit Mechelen
Uitgeverij Aspekt, 17,95 euro


Kort:
Woensdag 13 februari 2019
Van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: 10 euro
Reserveren via info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder