Heeft WO II de jeugd nog iets te vertellen?


Start: woensdag 08 november 2017(20:30u)
Einde: woensdag 08 november 2017(21:30u)

Het leesgenotschap “Verboden onder de 18” presenteert:

Heeft WO II de jeugd nog iets te vertellen?

De auteur
Prof. Theo Engelen is historicus, gespecialiseerd in de historische demografie. Hij was decaan van de Faculteit der Letteren en Rector Magnificus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 1994 heeft hij tevens veertien jeugdromans gepubliceerd.

De lezing
In de lezing vraagt Theo Engelen zich af of de jeugdliteratuur behalve een culturele ook een educatieve waarde kan/mag/moet hebben. En zo ja, of de Tweede Wereldoorlog dan kan dienen als een moreel ijkpunt voor goed en kwaad. En of de nuances tussen goed en kwaad niet meer belicht moeten worden. Hij zal een en ander inzichtelijk proberen te maken met passages uit zijn eigen jeugdromans en is als Nederlander heel nieuwsgierig naar de gedachten hierover van de Vlaamse aanwezigen.

De drank
In de traditie van het Leesgenotschap beginnen en eindigen we met wat spirituele drank.

Muziek
Onze huisrocker Simon Shrimpton-Smith doorspekt deze lezing met een paar liedjes.

Kort:
Woensdag 8 november 2017
Van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: 10 euro (inclusief de drank)
Reserveren via info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder