Seksuele benepenheid, verzuurd huwelijksbestaan en her story


Start: woensdag 13 april 2016(20:30u)
Einde: woensdag 13 april 2016(21:30u)

De spreker
Deze avond hebben we een bijzonder erudiete en boeiende spreker: prof Koen Matthys, hoofd van de onderzoeksgroep Family and Population Studies aan de KU Leuven.
De lezing
Huishouders, gezinnen en families hebben vandaag een andere gietvorm, een andere bedding en een andere uitgang dan pakweg vier decennia geleden. Het verhaal over hedendaagse relaties is verward en verwarrend; het zit vol onvatbare emoties, onbestemde twijfel en tollende knooppunten. Het contemporaine gezinsverhaal vertelt niet alleen de geschiedenis van het klassieke kostverdienersgezin, maar ook van een vrouw met kinderen van drie partners, van een man die met zijn stiefdochter trouwt, en van een kind met vijf ouders. Wat heeft dat te maken met seksuele benepenheid en met een verzuurd huwelijksbestaan? En waarom is hedendaagse history eigenlijk her story? Prof Koen Matthys vertelt…
De muziek
Zoals steeds zorgt ons huismuzikant Simon Shrimpton-Smith voor de liederlijke omlijsting van deze avond.
De drank
Zoals de traditie van het leesgenotschap dat wil, schenken we hoogstaande wijnen.
Kort: Woensdag 13 april 2016 Van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: 9.5 euro (inclusief de drank)
Reserveren via info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder