Leuven: ruimtelijke nederigheid - Voorbij de hubris


Start: woensdag 02 november 2016(20:30u)
Einde: woensdag 02 november 2016(21:30u)

De spreker
Leo Van Broeck is architect en hoogleraar. Sinds 2014 is hij Vlaamse bouwmeester. Afgelopen maanden was hij een zeer actieve en verrassende mededenker rond de ideale stad. Hun collectieve toekomstdroom is gebundeld in het boekje Lutopia, het Leuven van 2116.

De lezing
Wonen we morgen allen in hoge torens en breken we alle dorpen af en vervangen we ze door fris groen? Vanuit Leuven -de navel van Utopia- bekijkt architect en Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck onze omgang met aarde en stenen. Uiteraard op een verfrissende rebelse en dwarse wijze.  

De muziek
Onze huismuzikant Simon Shrimpton-Smith begeleidt deze lezing met muziek van de toekomst.

De drank
Onze buren van Leuven Leisure hebben een paar speciale Utopia-bieren gebrouwen. Of dit het bier is dat we in 2116 ook nog gaan drinken, zullen we woensdagavond beslissen. Uiteraard is er ook wijn.

Kort:
Woensdag  2 november 2016
Van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: 10 euro (inclusief de drank)
Reserveren via info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder