Schrijf je eigen kinderboek!


Start: vrijdag 14 juli 2017(14:00u)
Einde: zaterdag 30 september 2017(19:00u)

In het najaar wordt De Kleine Johannes 40 jaar. Een ideaal moment om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de rijke geschiedenis van de kinderboekhandel: naast de verkoop van kinderboeken, gaan we  ook helpen om nieuwe auteurs van kinderboeken te vormen.
Een kinderboek leren schrijven onder leiding van een auteur in een kinderboekhandel met duizenden voorbeelden om je heen, moet zorgen voor extra inspiratie.

In september starten we met een cursus ‘Schrijf je eigen kinderboek’. Stefan Boonen (www.stefanboonen.be), auteur van een 90-tal kinder -en jeugdboeken en kind aan huis bij alle gekende Vlaamse uitgeverijen, leert de deelnemers op vier donderdagavonden in september de knepen van het vak.

Hij geeft je de antwoorden op vragen als:
• Hoe bedenk je een personage of een verhaallijn?
• Hoe zit dat met die leesniveaus?
• Wat is structuur?
• Hoe werkt een goede dialoog?
• Hoe bouw je spanning op?
• Waar haal je inspiratie?
• Wat zijn verhaalelementen?
• Waar zoek je een uitgever?
• Schrappen hoe doe je dat?

De cursus is voor iedereen die van schrijven houdt en vooral interesse heeft in verhalen voor kinderen. Dat kan een grootouder zijn die een onvergetelijk boek wil schrijven voor zijn of haar kleinkinderen als de jongere met de potentie van een Annie MG Schmidt.
Tijdens deze cursus ligt de nadruk op de praktijk, op schrijfplezier. Zelf fragmenten, verhaallijnen, karakters en dialogen uitwerken. Misschien kom je tot de eerste versie van een eigen boek.

Concreet:
Waar? Boekhandel De Kleine Johannes, Tiensestraat 17 te 3000 Leuven
Wanneer? alle donderdagavonden van september 7/9 en 14/9 en 21/9 en 28/9 (19u tot 21u)
Cursusbijdrage: 149 euro
Maximaal deelnemers: 12
Inschrijven: info@de-kleine-johannes.be

We organiseren ook op ander momenten van het jaar zo’n schrijfcursussen. Laat ons dus weten mocht je interesse hebben en graag zou hebben dat we je op de hoogte houden.

Deze cursus heeft de steun van VZW Creatief Schrijven, Uitgeverij Clavis en Uitgeverij De Eenhoorn.

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder