Spreekt mijn advocaat Chinees


Start: woensdag 08 juni 2016(20:00u)
Einde: woensdag 08 juni 2016(22:00u)

De Lezing
Advocaten en rechters hanteren doorgaans een typische taal die voor een gewone burger klinkt als Chinees. ‘Advocatees”, noemt Gonnie Put deze taal. Vraag is of conclusies, vonnissen, contracten, polisvoorwaarden, reglementen, notarisakten, brieven, e-mails, ingebrekestellingen, deurwaardersexploten…. niet in een voor iedereen begrijpelijke taal geschreven kunnen worden? Gonnie Put geeft niet enkel een klaar antwoord, doorspekt met grappige anekdotes en voorbeelden, ze vertelt ook hoe een aantal schrijvers aankijken tegen deze taal van het recht.

De spreker
Gonnie Put studeerde rechten en criminologie aan de KU Leuven. Ze werkte acht jaar als juriste en ging daarna aan de slag in de wereld van pers en communicatie. In oktober 2013 richtte ze Bureau Klare Taal op, een opleidings- en adviesbureau voor heldere taal en leesbare teksten van juristen, overheidsmedewerkers en andere professionals. Daarnaast doceert ze met veel enthousiasme Juridisch Nederlands aan de tweede bachelor rechtenstudenten van de KU Leuven. Zo combineert ze elke dag haar liefde voor recht en taal. Put is lid van het Heerlijk Helder-panel van Hautekiet op Radio 1 en van Clarity International, een wereldwijd netwerk van (juridische) professionals, gespecialiseerd klare taal.

Muziek
Onze huisrocker Simon Shrimpton-Smith zorgt voor de muzikale omkadering. Op ons uitdrukkelijk verzoek zal hij In het Engels zingen en niet in het Chinees.

Drank
Zoals de traditie dat wil, hebben we lekkere wijn gekozen om deze lezing passend te starten en te eindigen.

Prijs
De prijs is 10 euro en is inclusief twee glazen wijn
Inschrijven: info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder