Viva Cuba!


Start: woensdag 10 oktober 2018(20:30u)
Einde: woensdag 10 oktober 2018(21:30u)

Het leesgenotschap “Verboden onder de 18” presenteert
i Viva Cuba !

De sprekers/auteurs
Lut Baten is prof. Em. Zakelijk Engels aan de KU Leuven.  15 jaar reist ze op en neer naar Cuba in opdracht van de VLIR. Dirk Tieleman was jarenlang VRT-journalist. Vandaag is hij nog steeds actief als schrijver en reiziger.

De lezing/boekpresenatie
Dirk Tieleman en Lut Baten volgen het spoor van de revolutie en praten met Cubanen van allerlei slag en leeftijd. De ideeën van Fidel Castro worden levendig gehouden in het straatbeeld, maar de revolutie is voor velen al lang geschiedenis. Wie kan, verdient zijn brood in een nieuwe economie die vooral draait rond toerisme. Zij vormen een nieuwe klasse in een klasseloze samenleving. De jongeren willen vrij zijn in denken en doen. Anderen zoeken hun heil in het buitenland. Maar allen dragen ze het eiland in hun hart: ¡Viva Cuba!

De drank
Ditmaal gaan we voor een Cubaanse drink: een glas rum. Met dan aan Uitgeverij Davidsfonds.

Het boek
iViva Cuba! 60 jaar revolutie
Uitgeverij Davidsfonds
Prijs 24.99 euro
De auteurs signeren!

Kort:
Woensdag 10 oktober 2018
Van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: gratis
Reserveren via info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder