Kinderboekendag


Start: zaterdag 18 maart 2017(10:00u)
Einde: zaterdag 18 maart 2017(18:00u)

Het Kinderboekendagprogramma 
op zaterdag 18 maart


11u tot 11u30
Marian De Smet komt voorlezen uit haar nieuwe boek De jongen die niet gaat verhuizen en vertelt er over.
Twee buurjongens lopen weg als ze ruzie hebben met hun ouders. Hessels ouders gaan verhuizen, maar Hessel is niet van plan om mee te gaan. En zijn vriend Berker heeft straf omdat hij niet in de kamer met zijn demente oma wil slapen. Maar weglopen valt helemaal niet mee. Ze zeulen met een veel te zware koffer en krijgen honger. Dan ontmoeten ze een Irakees meisje dat met haar familie in een kerk woont. Haar vader is in hongerstaking, omdat hij verblijfspapieren en een huis wil voor zijn gezin. Dat brengt Hessel op een idee…
Voor kinderen vanaf het eerste leerjaar.

14u30 tot 15u30
Vera van Renterghem geeft een workshop/lezing voor kinderen rond de leeftijd van 10 tot 12.  Ze gaat het hebben over lezen en de vreemde ziektes die je ervan krijgt.  Over schrijven en er slappe hersenen aan overhouden.  Over woorden die een wereldwonder zijn en over zinnen die écht iedereen kan schrijven.  Over het geheim dat achter het nieuwe boek 'Oscar Cook, Bijzondere gebeurtenissen' ligt. Samen met de kinderen zullen we het boek ontsluieren... en nieuwe personages bedenken.

15u30 tot 16u15
Reina Ollivier wil kinderen  van 10-12 jaar graag meenemen op een poolreis via beeld, poolkleding, filmpjes en voorlezen. Daarmee verwijst zij naar de reeks over Emma Dewit, avonturenverhalen die zich afspelen in de poolstreken en waarbij Dixie Dansercoer voor foto's en filmpjes gezorgd heeft.

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder