Sjakie en de chocolade-degustatie


Start: dinsdag 13 september 2016(10:00u)
Einde: zondag 02 oktober 2016(00:00u)

Hoe “Sjakie en de chocoladefabriek” ontstond…
Toen Roald Dahl op school zat, kregen hij en zijn medescholieren zo nu en dan een kartonnen doos met een dozijn chocoladerepen van chocoladefabrikant Cadbury. Op een bijgevoegd papiertje moesten ze hun commentaar geven op de nieuwe smaken en ze quoteren met een cijfer van 1 tot 12. Uit deze herinnering puurde Roald Dahl later zijn inspiratie voor zijn overbekende boek Sjakie en de chocoladefabriek.

Proef en oordeel zelf
Dit schoolverhaal van Roald Dahl was ook voor ons inspirerend. De chocoladehuizen Antoine (Tiensestraat), Bittersweet (Eikstraat), Zuut (Vismarkt) selecteerden elk drie basis-ingrediënten waarmee ze fijne chocoladesmaken maken. Tot eind september kan je in elk van deze drie chocoladehuizen telkens drie smaken proeven. Duidt het basis-ingrediënt aan op het blad “De fabriek van de chocoladesmaken”.

De lekkere geur van chocolade en boeken
Je ingevulde blad kan je tot en met zaterdag 1 oktober posten in Skakies chocolade-bus, midden in boekhandel De Kleine Johannes. Heb je alle smaken juist aangeduid,  dan maak je kans een grote mand met lekkere chocolade te winnen. Op zaterdag 8 oktober zal een onschuldige hand de naam van de winnaar uit de “bus van de juiste smaak” halen.
Naast de grote chocolademand, verloten we ook nog 10 boeken van Roald Dahl onder alle deelnemers. 

Je vindt de deelname-formulieren bij

Boekhandel De Kleine Johannes  Tiensestraat 17 - Leuven
Chocolatier Antoine  Tiensestraat 33 - Leuven
Chocolatier Bittersweet   Eikstraat 2 - Leuven
Chocolatier Zuut   Vismarkt 2 - Leuven

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder