De Mensengenezer


Start: woensdag 10 mei 2017(20:30u)
Einde: woensdag 10 mei 2017(21:30u)

De spreker
Koen Peeters is naast Leuvenaar ook een literair zwaargewicht. Sinds zijn debuutroman in 1988, schrijft hij om de paar jaar een beklijvend boek. Met zijn Grote Europese Roman greep hij net naast de Librisliteratuurprijs. Een paar weken terug kwam zijn roman De Mensengenezer uit. Voor De Standaard der Letteren op vrijdag 7 april een goede reden om meteen een paar pagina’s aan zijn boek te wijden.

De Lezing
Koen Peeters’ nieuwste roman De mensengenezer vertelt over hoe familieverhalen een jongen ver weg kunnen sturen: Remi wil de boerderij niet overnemen en vlucht in een klooster; hij belandt bij genezers in Congo.         
Het is een Belgische / Vlaamse geschiedenis, over een Wereldoorlog en dekolonisatie, landbouwers en jezuïeten, maar ook over het leren omgaan met familiehistories, de plek waar je net toevallig geboren bent, en ontmoetingen die je sturen.
In De Kleine Johannes vertelt Koen Peeters  hoe het boek ontstond met een diamontage. 

De muziek
Onze huismuzikant Simon Shrimpton-Smith stemt zijn gitaar en speelt een paar aangepaste liedjes.

De drank
In de traditie van het Leesgenotschap beginnen en eindigen we met een paar glazen wijn.

Kort:
Woensdag 10 mei 2017
Van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: 10 euro (inclusief de drank)
Reserveren via info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder