De keerzijde van de welvaart. Over stress, levensstijl, en welvaartsziekten


Start: woensdag 13 maart 2019(20:30u)
Einde: woensdag 13 maart 2019(21:30u)

Het leesgenotschap “Verboden onder de 18” presenteert

De keerzijde van de welvaart. Over stress, levensstijl, en welvaartsziekten

De spreker
Prof. B. Van Houdenhove is psychiater en doceerde aan de KU Leuven medische- en gezondheidspsychologie en psychosomatiek aan zowel de faculteit geneeskunde als psychologie. Klinisch was hij werkzaam in UZ Pellenberg en UZ Gasthuisberg. Bij uitgeverij Lannoo verschenen van hem ‘Ziek zonder ziekte’ (1998), ‘Moe in tijden van stress’ (2001), ‘In wankel evenwicht’ (2005), en ‘Herwin je veerkracht’ (Lannoo, 2010).

De Lezing
Onze westerse maatschappij bulkt van de welvaart. Toch vertaalt deze zich niet altijd in een gelijklopend niveau van welzijn. Meer nog, onze welvaart maakt sommigen ziek. In deze lezing gaat Boudewijn op zoek naar de oorzaken van deze ‘keerzijde’. Hij focust daarbij vooral op de rol van stress, negatieve levensstijl en familiale/sociale steun – in hun onderlinge interactie. Hij bekijkt ook wat we zelf kunnen doen om die ‘keerzijde’ te beperken, en zo gezond mogelijk oud te worden.

De muziek
Onze huismuzikant Simon Shrimpton-Smith verdrijft de stress met een paar rustige liedjes.

De drank
Zoals de traditie van ons genootschap wil, serveren we een paar glazen van de Zuid-Afrikaanse topwijn Altydgedacht. En water of NA-bier voor wie geen alcohol lust.

Kort:
Woensdag 13 maart 2019
Van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: 10 euro (inclusief de drank)
Reserveren via info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder