Beethovens onsterfelijke geliefde


Start: woensdag 13 september 2017(20:30u)
Einde: woensdag 13 september 2017(21:30u)

Het leesgenotschap “Verboden onder de 18” presenteert

BEETHOVENS ONSTERFELIJKE GELIEFDE

De auteur
Jan Caeyers is dirigent en musicoloog. Hij studeerde, werkte en leefde gedurende vele jaren in Wenen. Van 1993 tot 2003 was hij artistiek directeur bij de door hem opgerichte Beethoven Academie. In oktober 2010 debuteerde hij in deSingel te Antwerpen met een nieuw Beethovenorkest: Le Concert Olympique. Met dit orkest treedt hij op in de belangrijkste concertzalen van Europa.
Jan Caeyers is tevens professor aan de Universiteit van Leuven en wordt beschouwd als een van de grootste Beethovenspecialisten in Europa. In het najaar van 2009 verscheen zijn omvangrijke Beethovenbiografie bij De Bezige Bij in Amsterdam.
Onlangs werd Jan Caeyers aangesteld tot curator bij de Internationale Beethovenstiftung Bonn en als zodanig zal hij in Duitsland en de rest van de wereld een leidende rol spelen tijdens het grote Beethovenjaar 2020.
In december 2010 werd Jan Caeyers door Klara en het Vlaams muziekcentrum uitgeroepen tot ‘Muziekpersoonlijkheid van het jaar’.

De lezing
In zijn Beethovenbiografie vertelt Jan Caeyers over de liefdesverhouding van Beethoven en Josephine von Brunsvik, een adellijke pianoleerlinge met wie Beethoven nooit is kunnen trouwen. Het liefdesverhaal eindigde tragisch met de dood van Josephine in 1821.
Tijdens Beethovens onsterfelijke geliefde zal Jan Caeyers deze hele geschiedenis op meeslepende wijze vertellen. Hij portretteert Beethoven als een gevoelige en kwetsbare kunstenaar die er vervolgens op onnavolgbare wijze in slaagde om deze diepmenselijke gevoelens in de mooiste muziek om te zetten.

De drank
In de traditie van het Leesgenotschap beginnen en eindigen we met een paar glazen wijn.

Het boek
Dit verhaal kan je ook lezen in het boek:
Beethoven. Een biografie.
Auteur: Jan Caeyers
Uitgeverij: De Bezige Bij
672 blz. 24.90 euro

Kort:
Woensdag 13 september 2017
Van 20.30u tot 21.30u in De Kleine Johannes (deuren gaan open om 20u).
Toegang: 10 euro (inclusief de drank)
Reserveren via info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder