Schrijf je eigen familiegeschiedenis!


Start: maandag 01 oktober 2018(19:00u)
Einde: maandag 29 oktober 2018(21:00u)

Iedereen kent wel verhalen van ouders, grootouders of gewoon uit het eigen verleden die de moeite zijn om te vertellen of om op te schrijven. Meestal voor de eigen familie en soms voor een groter publiek. Je hoeft niet meteen een groot literair talent te zijn om een goede familiegeschiedenis te schrijven. Een verleden hebben is voldoende. En een goede lesgever, zoals Anne Provoost.

Wie is Anne Provoost?

Anne Provoost schreef een tiental romans en jeugdboeken waaronder “Vallen” (1994), “De Roos en het Zwijn” (1997) en De Arkvaarders (2001). Ze ontving meer dan 20 literaire prijzen of onderscheidingen zoals de Gouden Uil, Boekenleeuw (driemaal), de Woutertje Pieterse Prijs en de driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap. Meer over Anne Provoost vind je op www.anneprovoost.be.

Anne Provoost en familiegeschiedenis

Momenteel schrijft Anne voor Uitgeverij Querido een boek over de evacuatie van de kinderen op de Westhoekse frontlijn tijdens de eerste wereldoorlog. Anne gebruikt haar grootmoeder Anna Vandewalle om deze gebeurtenis in te kleuren. Het boek is er nog niet maar de titel wel: Kinderen van de Ijzer.
Meer info over dit boek-in-wording: www.anneprovoost.be/nl/pmwiki.php/Werk/KinderenVanDeIJzer

Workshop concreet:
         Waar? Boekhandel De Kleine Johannes, Tiensestraat 17 te 3000 Leuven
         Wanneer? Maandagavond 1-8-15-29 oktober van 19u tot 21u
         Cursusbijdrage: 159 euro
         Maximaal deelnemers: 12
        Inschrijven: info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder