De anatomie van een verhaal door Jo Claes


Start: donderdag 06 juni 2019(19:00u)
Einde: donderdag 27 juni 2019(20:30u)

De anatomie van een verhaal
Een unieke workshop met Jo Claes

Met het eerste boek dat Jo Claes publiceerde, won hij meteen de debuutprijs. Naast romans schreef hij werken over mythologie, hagiografie, iconagrafie én jeugdromans. Het opvallendste succes kende Jo met zijn misdaadromans met Thomas Berg en de stad Leuven in de hoofdrollen. Opvallend is dat Jo erin slaagt om ook een zeer literair publiek aan te boren. Jo Claes -germanist van opleiding en jarenlang leraar Nederlands/Engels- is een romancier “pur sang” die de taal meesterlijk beheerst.
Gedurende vier donderdagavonden in juni zal Jo Claes in een unieke workshop 8 belangrijke onderdelen van een verhaal bespreken:
1ste avond
- Vertelperspectief
- Personages

2de avond
- Tijd
- Ruimte

3de avond
- Dialogen
- Herhaling

4de avond
- Bondigheid
- Opbouw van een verhaal

Deze workshop richt zich naar iedereen die verhalen schrijft of wilt schrijven en zijn of haar creatief proces wil bijschaven aan de hand van de kennis, ervaring en tips van deze professionele auteur. De workshop is een mix van theorie en praktijk. Het is de bedoeling dat de deelnemers van de workshop actief meewerken. We beperken de groep dan ook tot maximaal 15 deelnemers.

Concreet:
        Waar? Boekhandel De Kleine Johannes, Tiensestraat 17 te 3000 Leuven
        Wanneer? Donderdagavond 6-13-20-27 juni 2019 van 19u tot 20u30
        Cursusbijdrage: 139 euro (inbegrepen een roman van Jo Claes)
        Maximaal deelnemers: 15
        Inschrijven: info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

Tiensestraat 17
3000 Leuven

+32 16 23 78 45
info@de-kleine-johannes.be

De Kleine Johannes

In 1905 werd het pand in de Tiensestraat 17 ontworpen als een bibliotheek-boekhandel. In de afgelopen eeuw kwam daar niets van terecht. Pas in het begin van de zomer 2015 kreeg dit mooie art-deco-gebouw zijn oorspronkelijke bestemming en hebben de gebundelde kinderboekhandels De kleine Johannes en Duimelot er zich genesteld.

Onder de vlag van “boeken & verhalen” verwelkomen onze boekhandelaars je met kennis, service en passie. Al staat het kinderboek centraal, “De Kleine Johannes” biedt nog veel meer. Maar dat is een verhaal dat je best zelf komt ontdekken.

Lees verder